DNKSTFsessions

De DNKSTFsession is een jaarlijkse creatieve middag waarbij we thema’s rondom complexe ruimtelijke vraagstukken bespreken en hierover samen onze kennis delen.

Deze middag is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp en hierover meer wilt weten of graag zijn/haar inzichten wilt delen.

DNKSTFsession 2020

Op 22 oktober hadden wij een DNKSTF sessie in MOOOF Den Haag gepland: “Noemen we winkelstraten over 10 jaar nog winkelstraten?”

De sessie bestaat uit een creatieve middag over de toekomst van winkelstraten, waarbij wij de deelnemers kennis laten maken met de DNKSTF aanpak en methodieken. Het maken van een creatieve sprong is een belangrijk onderdeel van ons proces en wij zijn er van overtuigd dat met elkaar brainstormen essentieel is om dat te kunnen bewerkstelligen. Helaas is het momenteel niet verantwoord om groepjes mensen bij elkaar te zetten.

Vanwege de toename van COVID-19 gevallen en de nieuwe coronamaatregelen (alleen bijeenkomsten met max 30 personen) hebben wij besloten om de DNKSTF sessie te verschuiven naar de lente van 2021

Afgelopen editie:

Op donderdag 3 oktober 2019 was de eerste DNKSTFsession – ‘Kijk anders naar gebiedsontwikkeling’.

Tijdens een creatieve middag hebben we samen met experts kennis en inzichten gedeeld over complexe ruimtelijke vraagstukken. Gastspreker Dominic Schrijer (voormalig burgemeester van Zwijndrecht en raadslid van Rotterdam) nam ons mee in zijn ontworpen Groeimodel van vitale coalities, waarbij hij het belang van burgers, overheid, bedrijven en maatschappelijke partners in gebiedsontwikkeling toelichtte.

Casper Witteman, partner van DNKSTF, heeft zijn ervaring in conceptontwikkeling en -implementatie toegelicht aan de hand van het voorbeeld MOOOF in de Binckhorst.

Na een pizza-break sprak gastspreker Mauricio Rocha Carvalho over de stad Manaus (Brazilië) en zijn problematieken. Op een creatieve manier zijn wij samen met 30 experts aan de slag gegaan met de casus Stadion van Manaus en samen hebben we verrassende resultaten ontwikkeld voor het leegstaande gebouw!

Lees hier over ons concept Manaus