Netwerk

De partners van DNKSTF, voormalige coöperatieleden, hebben ieder jarenlange ervaring in grootschalige projecten, uitgevoerd voor onder andere de Rijksoverheid, diverse gemeentes, bedrijven en projectontwikkelaars. Zij vormen samen de motor van DNKSTF:

  • Motus BV: vitaliserend beheer van leegstaand vastgoed, community builders.
  • MAD: modelling en ontwerp. Meer dan tien jaar ervaring met de toepassing van BIM (Building Information Model), zowel voor nieuwbouw als voor herbestemmingsopgaven.
  • Morfis: bureau voor architectuur en stedenbouw. Ruim vijftien jaar ervaring in vooruitstrevende stedenbouwkundige en architectonische ontwerpen.
  • NPK design: industrial design, al meer dan dertig jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van industriële producten.
  • Koster-Vooges: renovatie, restauratie- en interieurarchitecten, sinds 1990 gespecialiseerd in projectmanagement en grootschalige (kantoor)renovatie en interieurprojecten.
  • Frits van Enk, Aveco de Bondt, meer dan veertig jaar ervaring op het gebied van integrale ontwerpen van techniek, constructie en bouwfysica.
  • Cyber Adviseurs is een onafhankelijk adviesbureau voor beleid, beheer en organisatie van de openbare buitenruimte. Werkt al meer dan dertig jaar voor verschillende organisaties.

Het kernteam van DNKSTF:

Sjaak Stolker (1959)

Een liefhebber van creatieve processen. Werkte jarenlang als directeur van een advies- en projectorganisatie gespecialiseerd in binnenstedelijke revitalisering. Met name winkelgebieden in relatie tot (groot)stedelijke problematiek is een issue waar hij vaak z’n tanden in heeft gezet (de Witte de Withstraat in Rotterdam is een mooi voorbeeld). Heeft bedrijfskunde gestudeerd en literatuurwetenschap. Een bijzondere combinatie die hem uitermate van pas komt bij het initiëren, begeleiden en toetsen van creatieve processen en oplossingen. “Voor mij is het ultieme het uitdagen van mensen om het maximale uit zichzelf en het team te halen.”

Casper Witteman (1962) 

Heeft een jarenlange ervaring in het opzetten en begeleiden van revitalisatieprojecten op het gebied van kantoor- en werkplekken, winkelgebieden en leegstandsbeheer. Stond aan de wieg van vele nieuwe concepten in vastgoed, waarbij het opstarten, beheren en verder ontwikkelen van communities een centraal gegeven vormen. Heeft zijn opleiding gevolgd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK). “Naast het analyseren en ontwerpen, is projectmanagement en mensen motiveren en verbinden mijn sterkste kant. En af en toe even heerlijk out of the box gaan.”

Renato Jeuken (1981)

Architect is zijn beroep, cartografie en pizza’s bakken zijn z’n grote passies. Tijdens zijn studie in Brazilië organiseerde hij participatieprojecten met studenten in de sloppenwijken van de grote steden. Na zijn opleiding heeft hij bij verschillende Nederlandse architectenbureaus gewerkt. Sinds begin 2018 is Renato een vaste kracht van DNKSTF: “Bij DNKSTF heb ik de mogelijkheid mijn creativiteit, analytisch vermogen en cartografische kennis in te zetten om alle disciplines bij elkaar te brengen. Daarmee kunnen we betere analyses en concepten maken.”

Martine Stouten-Boks (1989)

Na haar studie bedrijfskunde en master marketing heeft Martine werkervaring opgedaan bij Motus Beheer. Een mooie kans deed zich voor en ze vertrok voor 3 jaar naar China, waar ze Engelse les heeft gegeven aan Chinese peuters. Een bijzondere ervaring, waar ze met veel plezier naar terug kijkt. Sinds 2019 is Martine onderdeel van DNKSTF. “Het is heerlijk om me middenin creatieve processen te bevinden. Als project manager is het fijn om structuur aan te brengen en bezig te zijn met projecten van begin tot eind”.