Ministerie van Sociale Zaken, Den Haag – Safety & Security

Safety & Security

Voor het voormalig ministerie van Sociale Zaken kreeg DNKSTF de opdracht om de verkoop van het gebouw te bevorderen. Voor het 68.000 m2 grote gebouw dachten wij een driestappenplan uit, gebaseerd op het concept Safety en Security.

Een brede analyse van de regio, de stad en het gebouw resulteerde in de conclusie dat de stad van vrede en recht behoefte had aan een gebouw dat plaats bood aan startups op het gebied van Safety en Security. Eerst zou het plein voor het pand plus de plint van het gebouw gerevitaliseerd worden met bedrijven die een ondersteunende functie voor het concept hadden.

Motus heeft het beheer van het gebouw plus community building op de begane grond uitgevoerd tot begin 2017. Vervolgens zouden starters op het gebied van Safety en Security in het gebouw gehuisvest worden, in samenwerking met The Hague Security Delta. Tenslotte zou er een community van studenten en statushouders aan toegevoegd worden. Alle relevante plattegronden en berekeningen hebben wij hiervoor uitgevoerd.

Vanwege de verkoop van het pand in 2016 (waarmee we snel aan onze opdracht hadden voldaan) zijn onze community- en beheeractiviteiten gestopt.

2014